Artbeskrivningarna på pilgift.se

Grodinformation om pilgiftsarter och varianter och andra grodor.
Kategoriregler
 • För att redigera beskrivningen av en art eller en variant av arten, välj motsvarande tråd och editera det första inlägget. Se denna sida för detaljerad info.
 • För att lägga till flera bilder till en variant, svara på tråden och lägg in dina bilder. Se till att bara lägga in bilder som verkligen visar denna specifika variant!
  OBS! Bilderna måste bifogas för att de ska dyka upp i grodförteckningen. Att binda in bilder via Tapatalk eller andra länkar fungerar inte. Då syns de bara i tråden men inte i grodförteckningen.
 • För att skapa en beskrivning av en variant som saknas (tillhörande en art som redan finns) så skapa en ny tråd i artens kategori och när det är klart skicka information om detta till admin@pilgift.se.
 • Om du har en art som saknas helt och hållet inom ett släkte skicka ett meddelande till admin@pilgift.se så skapas motsvarande kategori.
admin Frank
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 334
Blev medlem: 22 jan 2008, 23:02
Grodor Arter/varianter: 0
Växter till salu: 0
Kontakt:

Artbeskrivningarna på pilgift.se

Inlägg av admin Frank » 12 aug 2015, 00:25

Artbeskrivningarna som man kan få fram genom att i grodförteckningen klicka på länken "Mera information" skapas av SDS-medlemmarna i kategorin "Arter" längst ner i forumet.

Alla SDS-medlemmar och tidigare SDS medlemmar kan redigera denna information!


För att du ska förstå hur allt hänger ihop ges lite mer information här nedanför.
 • Under "Arter" finns en kategori för varje släkte, alltså Dendrobates, Oophaga, Ranitomeya, osv.
 • I en sådan kategori finns (längst ner på sidan) en tråd vid namn "Allmän beskrivning av släktet xyz" med precis ett inlägg. Detta är beskrivningen av grodsläktet som automatiskt inkluderas i alla beskrivningar av de arter som tillhör denna släkt. I skrivande stund är denna information mer eller mindre tom för alla släkten. Det krävs alltså att lite grundläggande information läggs till för att det ska bli bra. För att göra det, eller senare för att komplettera eller rätta fel, redigerar du helt enkelt inlägget. (Tryck på pennan ovanför inlägget på högersidan, editera och klicka på "Skicka" när du är klar.)
 • Inom kategorin för ett släkte som t.ex. Dendrobates finns en underkategori per art. T.ex. finns underkategorin Dendrobates tinctorius i kategorin Dendrobates. Längst upp i varje sådan kategori finns en tråd vars namn är artnamnet. Första (och normalt enda) inlägget i denna tråd är den allmänna beskrivningen av arten. Du redigerar den på precis samma sätt som ovan. (Längst upp i inlägget ser du direktivet som inkluderar släktbeskrivningen i artbeskrivningen. Tag inte bort detta!)
 • Utöver denna tråd brukar kategorin innehålla ett antal ytterligare trådar, nämligen en per variant, t.ex. D.auratus Camoflage i kategorin för arten Dendrobates auratus. Som du troligen gissar innehåller första inlägget av den här tråden beskrivningen av den specifika varianten. Eftersom artbeskrivningen automatisk blir inkluderad (med samma sorts direktiv som ovan) behöver enbart specifik information för varianten läggas till. Det här inlägget brukar dessutom visa bilden från grodförteckningen. Återigen kan informationen ändras genom att redigera inlägget.
 • Om en art inte har några varianter (eller varianterna inte förekommer bland medlemmarnas grodor) är det enbart artbeskrivningen som finns i motsvarande kategori. Varianter kan förstås läggas till om medlemmar skaffar olika varianter av arten.
 • Tråden kopplad till en variant (eller, om det inte finns varianter, till en art) har ytterligare en funktion: Om du svarar med ett eget inlägg och bifogar bilder så kommer även dessa bilder att visas på sidan "Mera information" av den varianten i grodförteckningen. Notera att eventuell text du skriver i dessa inlägg inte kommer att visas i grodförteckningen. Det gör det möjligt att diskussioner om varianten i tråden utan att man behöver vara rädd för att "förstöra" grodförteckningen.
Tillägg: Om du gör väsentliga ändringar, dvs inte bara rättar stavfel e.dyl., gör det gärna till en vana att dessutom svara i samma tråd med ett inlägg som kortfattat berättar om ändringen. Det gör det inte bara möjligt att motivera ändringar utan gör också att det syns att något har hänt (eftersom inlägget dyker upp bland de nya).

Har inga grodor just nu!

Låst

Återgå till "Artbeskrivningar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst