Höstens groddag kommer att äga rum den 30 oktober i Gränna
Nu är det dags att boka in lördag den 30 oktober. Ännu en gång blir det i Gränna.
Adressen till Ribbaskolan är Gärdesvägen 21.
Medlemsdag! MEN VAR LUGN: du blir medlem i entrén! 200:-/år.
NÅGRA SAKER du GÄRNA får hänga på!
GRODHÄNG
- Många av oss åker ju en bit för att vara med på Groddagen. När vi är i Jönköpingstrakten finns en tradition att vi hyr ett antal stugor på Gränna camping från fredag till lördag eller söndag. Det kostar någon hundralapp/per person och då checkar man in på fredagens eftermiddag/kväll, beroende på när man kan komma. På kvällen blir det grodsnack över en pizza eller dylikt. Detta är en GULDKVÄLL för dig som vill knyta kontakter, eller prata med andra "nördar" oavsett om du inte har skaffat några terrarier/grodor än, eller har hela huset fullt av grodrum. Vi kommer att ha en tråd där man bokar upp sig på en plats i stuga. Där kommer också mer detaljerat prisläge finnas. HÄR kan Du boka plats!. Häng på detta! Grymt trevligt!
- EFTER groddagen, alltså på lördagen, brukar vi vara ett gäng (10-20 personer) som går ut och äter lite, och fortsätter surra regnsystem, filmburkar för äggläggning och annat som våra familjer och vänner inte har tålamod att lyssna på, men som vi andra i föreningen gärna lägger tre timmar en lördagskväll, på att reda ut. Vill du hänga på? Också detta kommer finnas som en tråd där man boka upp sig. SJÄLVKLART kan man vara spontan, men som regel brukar restaurangar mm. ha ett visst antal platser vid borden, så därför kan det bli så att det blir först till kvarn. Precis som med fredagskvällen kan också detta grodhäng, ge otroligt mycket, både socialt och in i hobbyn.
Program:
08.00-10.00 Incheckning
OBS! ENDAST försäljare!
10.00 Groddagen startar!
Vi hälsar varandra välkomna till ett minst sagt efterlängtat grodevent!
Under försäljningen presenterar sig styrelsen samt bjuder ni till en info för nya medlemmar!
10.00-12.00 Försäljning
Glöm inte anmäla om du skall ställa ut grejor.
12.00-13.30 Lunch
13.30-14.30 Douglas Potter. Ett namn som kanske inte säger så mycket för den som nyligen eller under 00-talet kommit in i vår hobby, men om man har varit med ett tag så känner man till Epipedobates anthonyi Göteborg. Douglas är den som släppte ut den stora grupp djur som skulle komma att bli så levnadskraftig och så intimt förknippas med Palmhuset i Botaniska Trädgården i Göteborg. I detta föredraget tar han oss med till back-in-the-days! För några år sedan fick vi i föreningen hjälp att lokalitetsbestämma Göteborgarn av en expert vid namn Jan Verkade. Idag kallar vi grodorna E. a. 'Rio Dauule'. Välkommen Douglas!
14.30-15.00 Kaffe/fika och grrodsnack
15.00-15.45 Tobbe, som har många strängar på sin lyra, tar oss med till vilda pilgiftsgrodor i Amazonas, Peru för att vara exakt! Det vill du inte missa! För att se Tobbes egna beskrivning, se längre ner i denna tråd (s2).
Föredragshållare: Föredrag av ordförande emeritus Tobias Bokesten!
16.45-16.00 Bensträckare
16.00-16:45 Kalle Grunning Berättar om sin minst sagt storartade entré i vår hobby! Med en hel del specialkunskaper från sitt yrkesliv har Kalle använt tekniker man inte ser i så många andra burkar. Du hittar hans projekt här, och föredraget han håller är: Min första grodburk - 1300 liter hemmabygge. Kom och kolla och ställ dina frågor till Kalle, direkt!
16.45 Städ och slut
När allt är klart, en bit mat och lite mer grodsnack för dom som inte fått nog. (se "Grodhäng")
Försäljare bokade:
- L&E
L&E är återförsäljare av DUSK.se så lösningar inom belysning och regnsystem!
Se hemsida! - Pelle
Lite blandat till terrariet, växter, inredning, flugor - Anders Burebo
Lite grodor samt växter & foderdjur (både stora och små flugor) - Bengt Olsson
Grodor, växter - Aquawarehouse
Utförsäljning av kvarvarande terrarieprylar efter att vi stängt ner den fysiska butiken. Bra rabatter på det som finns kvar. Finns även en del begagnat till salu. - Tjalles
Terrarieinredning samt lite växter. - Robin Jönsson
Ett litet utbud av grodor, växter och terrarieinredning. - Emanuel Andreasson
Massa växter och lite grodor - Frank Drewes
Grodor - Kent Hillbom
Pilgiftsgrodor och gråsuggor. - Mikael Gustafsson
Växter och grodor - För kontaktinfo/frågor, klicka här!
Häng på för att få ut mer av groddagen (länkar för anmälning kommer inom kort!).
- Övernattning med grodhäng fredag och/eller lördag kväll gör du här!
- Boka plats på middag med grodhäng lördag kväll gör du här!
Vi kommer att ha djurskyddskontrollant på groddagen.
Här nedan är de villkor som Jordbruksverket har satt upp för dispensen från L80 under groddagen. Det är alltså dessa punkter som djurskyddskontrollanten kommer kolla att alla säljare följer. För att det ska bli en alltigenom trevlig dag för alla så ber vi dig som säljare att noga följa detta. Gör man det inte kommer man bli tvungen att plocka bort sina grodor och i värsta fall även lämna Groddagen.
• Underskrivet överlåtelsedokument med vetenskapligt namn, födelsedatum (om känt), datum för överlåtelse, uppfödarens och/eller säljarens namn, säljarens namn och adress, köparens namn och adress, ska medfölja varje såld individ.
Använd gärna föreningens intyg så kommer allt med: filer/SDS_uppfodarintyg.pdf
• Skötselinfo ska erbjudas att medfölja köpt groda (köparen kan naturligtvis välja att inte ta ett faktabladblad).
Använd gärna föreningens. Det har skapats som ett generellt infoblad som täcker myndigheternas krav för info för alla pilgiftgrodor: http://www.pilgift.se/filer/faktablad.pdf
• Endast fångenskapsuppfödda och friska grodor får säljas eller tas med till groddagen.
• Förvaringsburkarna får endast ha insyn från en sida eller taket (semitransparenta burkar är ej tillåtna). Volymen ska vara minst 1,5 dl. Grodan ska kunna vända sig utan problem. Burken ska innehålla fuktigt material, typ fuktigt hushållspapper eller Sphagnum-mossa och ha lämplig ventilation. Om lufthål görs med en spik eller liknande är det viktigt att dessa trycks inifrån och ut så att inga vassa kanter skapas inuti behållaren.
• Man får inte skaka burken eller knacka på den för att visa djuret.
• Stressade djur ska tas bort från borden och ställas undan.
• Djuren ska hållas en och en i förvaringsbehållare och får inte tas ur behållaren under groddagen.
• Som försäljare är man tvungen att informera köpare om huruvida djuret omfattas av rådets förordning (EG) nr 338/97. Alla pilgiftgrodor och mantellor finns upptagna på Bilaga B till förordningen.
Varmt välkomna!