Hamm

Tips om vad som är på gång
AdamEGL
SDS-medlem
SDS-medlem
Inlägg: 262
Blev medlem: 19 feb 2017, 22:11
Ort: Nyköping
Har gillat: 167 gånger
Blivit gillad: 135 gånger
Grodor Arter/varianter: 4
Växter till salu: 0

Re: Hamm

Inlägg av AdamEGL » 13 jul 2017, 13:49

"Införsel från EU-länder samt Andorra, Lichtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz och VatikanstatenHälsokrav och hälsointyg

När du för in reptiler eller groddjur från ovanstående länder gäller följande:

Djuren ska ha med sig ett hälsointyg som är utfärdat av en officiell veterinär under det sista dygnet före lastningen. Intyget ska visa att djuren har genomgått en klinisk undersökning och att de är vid god hälsa och i stånd att tåla transporten till bestämmelseorten.Du måste behålla intyget under minst sex månader för att på begäran kunna visa upp det för en officiell veterinär.Du ska kontakta tullen i god tid före införseln för att anmäla ankomsten."

Finns det nån som vet exakt hur det fungerar?
jag behöver alltså betala 500kr och få djuren veterinärbesiktade i tyskland? och måste man meddela JVB innan vad man ska importera?
Och på mässan finns det veterinär väl? (pris?)

AndreasI
SDS-medlem
SDS-medlem
Inlägg: 147
Blev medlem: 02 aug 2011, 15:50
Började med grodor år: 1990
Ort: Helsingfors
Blivit gillad: 9 gånger
Grodor Arter/varianter: 1
Växter till salu: 0

Re: Hamm

Inlägg av AndreasI » 15 jul 2017, 00:02

Jag tror nog inte någon informerat tullen på förhand. Jag har åkt med bussen två gånger och vad jag förstått har tullen inte fått någon info om att vi kommer och vi har inte heller blivit kollade.

Importtillståndet betalar du 500 kr för. Nu har jag som sagt bara fått ett transittillstånd men inte behövt uppge exakt antal eller djur då heller. Det räcker med att du uppger att du tar in fler än fem djur, betalar och sedan får du intyget.
Många personer verkar nöja sig med detta och besiktar inte djuren i Hamm... men vad tullen då säger vid en kontroll vet jag inte.

Vill du vara säker på att allt är i sin ordning så veterinärbesiktar du djuren i Hamm. Det är inte svårt. Jag har gjort det en gång. Du köper dina djur och för sedan frigolitlådan med djuren för besiktning. Dettta får man göra i god tid så att dom hinner kolla djuren. När man kommit in genom ingången till mässan hittar man en infodesk på höger sida i det första rummmet nära trapporna. Där finns det säkert något anslag om veterinärbesiktning. Man går dit och säger att djuren skall besiktas. Om jag inte minns fel så får man ett papper man skall fylla i och sedan lämnar man lådan till dom som sköter besiktningen. Man betalar besiktningen...men jag minns inte hur mycket det var...kanske runt 20 euro. Om jag har helt fel gällande priset så kan någon rätta mig. Jättedyrt var det ändå inte. Efter detta får man fortsätta "shoppa" växter, foderdjur osv tills alla pengar är slut :lol:
Före mässan är slut hämtar man ut sina djur (kanske före kl 15 men det kan man fråga där) och så får man ett veterinärsintyg på djuren. Jag tror faktiskt att det finns någon kontakt till hemlandet men vet inte riktigt vad det innebär. Eftersom mitt modersmål är svenska fick jag intyget på tyska och svenska. Jag minns inte att jag skulle ha uppget mitt modersmål så det kan vara så att den infon togs från finsk bokföring.

Så här ser det ut...
intyg.jpg
intyg
Senast redigerad av 1 AndreasI, redigerad totalt 15 gånger.

AndreasI
SDS-medlem
SDS-medlem
Inlägg: 147
Blev medlem: 02 aug 2011, 15:50
Började med grodor år: 1990
Ort: Helsingfors
Blivit gillad: 9 gånger
Grodor Arter/varianter: 1
Växter till salu: 0

Re: Hamm

Inlägg av AndreasI » 15 jul 2017, 00:15

Bilagan var för suddig för att läsas märker jag men infon som finns där är att det är ett "Hälsointyg för handel i EU". Avsändare är Terraristika Hamm och mina uppgifter finns under mottagare. Ursprungsland är Tyskland och Destinationsland är Finland. Det står att det är vägtransport och att jag är transportören. Det står att jag tar hem 18 enheter (djur) och att det är sällskapsdjur. Det finns beräknad transporttid som jag inte minns om jag uppgett eller man beräknat där. Vid punkten "identifiering av djur" finns en kod med allmän info om "andra levande djur", Reptiler (inbegripet ormar och sköldpaddor), reptiler (inklusive ormar och skölpdaddor). Detta är allmänna koder då jag inte tog hem sköldpaddor alls. På nästa sida finns det stämpel och oficiella veterinärens underskrift.
Alltså ganska allmänt och intetsägande.

AlexSakkeFolkmann
Inlägg: 24
Blev medlem: 16 feb 2017, 10:14
Började med grodor år: 2008
Ort: København
Blivit gillad: 1 gång
Grodor Arter/varianter: 4
Växter till salu: 0

Re: Hamm

Inlägg av AlexSakkeFolkmann » 25 jul 2017, 20:11

Var det i juni iår. Fik forudbestilt en masse ting bl.a. frøer også.

Messen er rigtig god for reptilier mennesker. Var hverken skuffet eller begejstret hvad angik udvalg af frøer/planter.
Jeg er selv kun til Ranitomeya. På messen var den største del amazonica vanzolinii og benedicta

Skriv svar

Återgå till "Mässor och aktiviteter"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 11 och 0 gäster