Sida 1 av 1

Panamagråsuggor

Postat: 15 aug 2020, 22:06
av emanuelkarl
Dessa gråsuggor verkar vara vanliga inom föreningen. Jag köpte några av Bengt på groddagen för snart ett år sedan och kan intyga på att de gör ett bättre jobb än de vita. Men vet någon var dessa kommer från? Är det någon i föreningen som köpt den från någon sida och sålt dem till hela svenska hobbyn, eller har någon plockat med dem från utlandssemestern? Varför namnet "Panamagråsuggor"? Jag är bara nyfiken.


Ett (lite off topic) tips är de sk. Braune Asseln från Bens Jungle. Dessa har etablerat en kultur uppe i grenverken bland tillandsior (de sitter på allvar i de fuktiga delarna av dem) och bland epifyternas mossa. Hoppas mina kommande jungfrugeckos inte utrotar dem.

Re: Panamagråsuggor

Postat: 15 aug 2020, 22:15
av FrankD
Jag köpte Panamasugorna för många år sedan av Springhalen i Danmark när de fortfarande var aktiva. Vet inte om de var den ursprungliga källan men det är mycket möjligt eftersom de var så otroligt inne på att upptäcka och odla nya typer av foderdjur. Men de ställde ju in verksamheten för ett antal år sedan. Om jag minns rätt skrev de något på sin hemsida om att namnet baserades på att någon (de själva?) ursprungligen hade hittat suggorna i Panama, men jag kan ha fel.

Re: Panamagråsuggor

Postat: 15 aug 2020, 23:02
av tropfrog
Jag har också snöat in på detta. Efter massor av timmars detektivarbete är min bästa gissning att det rör sig om Florida fast isopod Atlantoscia Floridana.

Kan förstås inte säga med säkerhet, men de är nog så lika. I sådana fall är panama vilseledande.

Mvh
Magnus